PROJECT PARROT 2023

Het PARROT project, een samenwerking tussen het NATIN in Suriname en het GLR in Rotterdam, staat dit jaar in het teken van creatieve makers. In deze editie richten de studenten zich op de boodschap die deze makers overbrengen en de rol die hun roots hierin spelen. 

De studenten van beide scholen hebben content gemaakt in zowel Nederland als Suriname. Er zijn foto’s en video’s gemaakt, teksten geschreven en interviews afgenomen met creatieve makers uit beide landen. 

De studenten waren zeer getalenteerd en gemotiveerd. Ze waren enthousiast om samen te werken en om meer te weten te komen over de creatieve makers die ze interviewden. De samenwerking verliep soepel en er ontstond een goede band tussen de studenten. 

De resultaten van het project zijn indrukwekkend. De studenten hebben de creatieve makers op een bijzondere manier in beeld gebracht. Ze hebben laten zien hoe deze makers inspiratie uit hun roots halen om een boodschap over te brengen. 

De website die de studenten hebben gemaakt is een mooi eindproduct. De website is overzichtelijk en bevat veel informatie over de geportretteerde personen. De website is een waardevolle bron voor iedereen die meer wil weten over deze inspirerende mensen. 

Het PARROT project is een geslaagd voorbeeld van hoe samenwerking tussen studenten uit verschillende landen leidt tot mooie resultaten. De studenten hebben laten zien dat ze een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het verbinden van Suriname en Nederland.

GRAFISCH LYCEUM ROTTERDAM

Het Grafisch Lyceum Rotterdam, ook wel GLR genoemd, is een vakschool in Rotterdam, Nederland. De school biedt opleidingen op mbo-niveau en heeft daarnaast een vmbo-afdeling voor vormgeven en media. De school is gevestigd aan de Heer Bokelweg in Rotterdam. Het GLR is een van de grootste vakscholen in Nederland op het gebied van media, entertainment en technologie. Het lyceum heeft ongeveer 4.000 studenten en 400 medewerkers. De opleidingen van het GLR zijn praktijkgericht en gericht op het opleiden van creatieve en ondernemende professionals. De studenten leren werken met de nieuwste technologieën en ontwikkelen hun creativiteit en vaardigheden.

Het GLR biedt een breed scala aan opleidingen, waaronder:

 • Multimedia design
 • Audiovisuele techniek
 • Game development
 • Digitale media
 • Animatie
 • Productie

De opleidingen van het GLR leiden op voor verschillende functies in de media-, entertainment- en technologiesector. De afgestudeerden van het GLR werken bij bedrijven als:


 • Reclamebureaus
 • Mediabedrijven
 • Gamebedrijven
 • Softwarebedrijven
 • Productiehuizen

Het GLR is een dynamische en innovatieve school die studenten voorbereidt op een succesvolle toekomst in de media-, entertainment- en technologiesector.

NATIN

Het Natuurtechnisch Instituut of NATIN is een 4-jarige middelbare beroepsopleiding in Suriname gevestigd aan de Jaggernath Lachmonstraat in Paramaribo. De school heeft een complex aan de Jaggernath Lachmonstraat en aan de Leysweg.

De school biedt opleidingen aan in drie sectoren:
 • Natuurkunde, met opleidingen in natuurkunde, scheikunde, biologie en wiskunde.
 • Techniek, met opleidingen in bouwkunde, elektrotechniek, werktuigbouwkunde en mechanica.
 • Laboratorium, met opleidingen in medisch laboratoriumonderzoek, chemische analyse en microbiologie.De opleidingen aan het NATIN zijn praktijkgericht en gericht op het opleiden van creatieve en ondernemende professionals. De studenten leren werken met de nieuwste technologieën en ontwikkelen hun creativiteit en vaardigheden. De school heeft ongeveer 3.000 studenten en 255 docenten. De studenten komen uit alle delen van Suriname en uit verschillende sociaaleconomische achtergronden. Het NATIN is een belangrijke opleidingsschool voor Suriname. De school speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de Surinaamse economie en samenleving.

Een van de belangrijkste projecten van het NATIN is het PARROT project. Dit project is een samenwerking tussen het NATIN en het Grafisch Lyceum Rotterdam. In dit project werken studenten van beide scholen samen aan het creëren van content over creatieve makers in Suriname en Nederland.

Het PARROT project is een voorbeeld van hoe samenwerking tussen studenten uit verschillende landen kan leiden tot mooie resultaten. De studenten hebben laten zien dat ze een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het verbinden van Suriname en Nederland.