PROJECT PARROT 2022

Parrot is een project over de overeenkomsten en verschillen tussen PARamaribo en ROTterdam. Het doel is het maken van een website over dit onderwerp door de studenten van het NATIN en GLR. Het proces in dit project is misschien wel belangrijker dan het product. Het is immers voor alle deelnemers een enorme uitdaging om met een andere cultuur samen te werken met andere spullen, andere onderwijs visie etc.


Dit jaar staat het PARROT project in het thema van het verschil tussen de cultuur en levensstijl van Suriname en Nederland. Dit leek ons een interessant onderwerp omdat de GLR studenten niet bekend waren met de Surinaamse levensstijl en de NATIN studenten niet bekend zijn met de Nederlandse levensstijl. 


Voor dit project hebben we samengewerkt met de AV en ICT studenten van het NATIN en de Media Management, Redactioneel medewerker, Fotografie, Software Developer, Vormgeven en Video Productie studenten van het GLR. Al de studenten waren onwijs getalenteerd en gemotiveerd en dus heel fijn om mee samen te werken. Het PARROT project staat compleet in het thema van samenwerking, uitwisselen van kennis en herinneringen maken tussen het GLR en het NATIN.

We hebben de verschillen tussen de Nederlandse en Surinaamse levensstijl goed in beeld gebracht, dit door middel van video. Zo hebben we een tweedelige short movie gemaakt. 


Voor het eerste deel van de short movie hebben wij gesproken met Nederlandse-Surinaamse muzikant, Kenny B. In dit interview hebben we opnieuw vragen over cultuur en levensstijl gesteld, om te kijken wat een Nederlandse Surinamer zijn perspectief is op de verschillen tussen deze twee landen.


Voor het tweede deel van de short movie hebben wij gesproken met twee studenten, één student van het NATIN en één student van het GLR. Deze studenten hebben wij soortgelijke vragen gesteld, om te zien hoe verschillend de antwoorden waren en wat de overeenkomsten nou zijn! 


We hebben verschillende dingen gemaakt voor dit project, denk aan foto’s, video’s, teksten en
natuurlijk deze site! We hebben dit met veel plezier, teamwork en inzet in elkaar kunnen zetten en daar zijn wij onwijs trots op. 

GRAFISCH LYCEUM
ROTTERDAM

Het GLR is een mbo school voor media-, communicatie-en design opleidingen. Er zijn veel verschillende opleidingen te vinden zoals fotografie, audio-visuele media, redactioneel, media-vormgeven, podium en lichttechniek etc

Het is een hele vrije en creatieve school. Op de school is iedereen welkom.

Mensen zijn zichzelf, het maakt niet uit hoe je eruit ziet of wie je bent, op het Grafisch Lyceum wordt iedereen geaccepteerd zoals je bent. Op het Grafisch Lyceum hebben we meer vakken dan alleen de basisvakken. Naast lessen in de beroepsrichtingen zijn er ook basisvakken zoals Nederlands, rekenen en Engels.