Rotterdam en Paramaribo

Cooking challenge

Over cooking challenge

Cooking challenge, succes of blunder?

Bij de cooking challenge hebben de GLR studenten een Surinaams gerecht gemaakt, genaamd Moksi Alesi. Zij hebben het recept gekregen van de Surinamers. In het recept stonden ingrediënten zoals garnalen, zoutvlees en kip. De studenten hebben het recept gemaakt zoals zij dachten dat het moest. Soms hebben ze wel de hulp gevraagd van de moeder van één van de studenten die zelf Surinaams is. 

Cooking challenge Suriname 

De NATIN studenten hebben van de GLR studenten een recept toegestuurd gekregen waar aspergers met hollandaisesaus en aardappelpuree in zat. Het recept is typisch Nederlands dus best moeilijk om te maken in een ander land. Toch hebben ze hun best gedaan om er iets lekkers van te maken.

video beschrijving

Moksi Alesi (NL) De GLR studenten hebben voordat ze op reis gingen een Surinaams gerecht gemaakt. In deze video zie je hoe zij te werk zijn gegaan en wat ze van het gerecht vinden. 

Moksi Alesi is een recept met zoutvlees, garnalen, spitskool, ui, kip, garnalen en rijst.

Het recept is vrij simpel, maar toch is het een moeilijk recept om uit te voeren als je niet weet hoe het moet.

Aspergers met ham, hollandaise saus en aardappelpuree (SU)

De studenten van het NATIN hebben een typisch Hollands recept gemaakt; de asperges. Daarbij zat aardappelpuree, ham en hollandaise saus. 

De asperges zijn moeilijk te vinden in Suriname, maar gelukkig hebben ze een klein potje kunnen vinden.